22 Mayıs 2011

Nuri Bilge Ceylan Bir Altın Palmiye Daha Aldı


64. Cannes Film Festivali'nde "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmi ile yarışan Nuri Bilge Ceylan bir kez daha ödül almayı başardı. Büyük Ödül'ü "Le gamin au vélo" filmi ile yarışmaya katılan Eric ve Luc Dardenne kardeşler ile paylaşan Ceylan ödülü alırken, filmin en son seyredilen film olduğundan ötürü kazanmayı beklemediğini, jüri üyelerinin festival sonunda yorgun olacağından ötürü filmi yeterince değerlendiremeyecekleri kaygısını taşıdığını ifade etti. Robert de Niro'nun başkanlığını yaptığı jüriye "Bana bir kez daha bu ödülü verdiğiniz için teşekkür ederim." cümlesini kurduktan sonra ekibine ve arkadaşlarına teşekkür ederek sahneden indi. Diğer ödüllerle ilgili detayları yazının devamında bulabilirsin.



Festivalde Jüri ödülü Française Maeiwenn'in "Polisse" isimli filmine, en iyi senaryo ödülü Joseph Cedar'ın "Footnote" isimli filmine, en iyi yönetmen ödülü "Drive isimli filmiyle Danimarkalı Nicolas Winding Refn'e,  en iyi erkek oyuncu ödülü "The Artist" filmindeki performansıyla Jean Dujardin'e, en iyi kadın oyuncu ödülü "Melancholia" filmindeki performansıyla Kristen Dunst'a, Altın Kamera Ödülü "Las Acacias" filmiyle  Pablo Giorgelli'ye, en iyi kısa film ödülü "Cross Country" filmiyle Maryha Vroda'ya ve mansiyon ödülü ise "Maillot de bain 46" filmi ile Wannes Destoop'a verildi.

2 yorum:

  1. Oh, I Googled "Once Upon a Time in Anatolia" and it looks really good! I was just looking at my Turkey photos toda and nearly booked another trip back!

    YanıtlaSil
  2. I haven't watch it yet, but I really want too see it. I hope you'll have so much fun in Turkey. You should visit İzmir too, It's a great city. By the way I am plannig to going France, UK or Italy for my education, but I havent decided yet.

    YanıtlaSil

Sende düşünceni paylaşmak ister misin?