24 Nisan 2011

Sucker Punch (2011)


Filmle ilgili ekstra iyi bir yorum yapamadığım gibi tamamen kötü bir söz de söyleyemiyorum açıkçası. Zira her ne kadar kendisini başyapıt statüsüne eriştirecek bir senaryo ya da oyunculuğa sahip olmasa da kendisini izlettiriyor ve izletirken de sıkmıyor. Ama ne olursa olsun bu filmi öve öve göklere çıkardığım, ya da herkese tavsiye ettiğim şeklinde de anlaşılmamalı.



İlk olarak Zack Snyder’ın görüntü, doku ve oyunculuklar konusunda kendine has bir tarzı olduğunu kabul etmeliyim. 300 filminde, abartılı oyunculuklar, çizgi roman tadında renkler ve fantastik dokulardan hoşlandığını göstermişti bizlere. Doğrusu 300 ile Sucker Punch’ı yan yana koyduğunuz zaman ambalaj olarak birbirine çok benzeyen fakat içerik ve kalite olarak aralarında dağlar kadar fark olan iki film görüyoruz. Zira 300 janjanlı paketinin altında daha kaliteli bir içerik barındırıyordu.


Sucker Punch’ta , madem elimizde böyle bir teknoloji var, böyle bir etki yaratarak insanlara görsel bir şölen hazırlayabiliyoruz, öyleyse şuna bir senaryo uyduralım da milleti biraz eğlendirelim tarzı bir yaklaşımla çekilmiş sanki. Böyle düşünmemin sebebi cidden büyük bir prodüksyon ve harikulade bir anlatım görmeme karşın senaryonun çok uyduruk kalıyor olmasıdır.



0 yorum:

Yorum Gönder

Sende düşünceni paylaşmak ister misin?