19 Nisan 2010

The Last House on the Left (2009)



Yine bir Wes Craven uyarlaması olan The Last House on the Left özgün hikayesinden ötürü son derece ilgi çekici. Bildiğimiz korku filmlerinin istikrarlı karakter yapısına tezat oluşturacak şekilde bu filmde kurban-maktül ilişkisi ters yüz edilmiş vaziyette.






Filmin 1972 yapımı orijinal versiyonunu izlemedim fakat Dennis Iliadis yönetmenliğinde çekilen 2009 versiyonu hiçte fena durmuyor. Stil üzerine konuşulacak kayda değer pek bir şey olmasa da, sırıtan, göze batan, rahatsız eden herhangi bir şey de yok. Hikaye öylesine hoşuma gitti ki, sanırım diğer ayrıntılara çok fazla takılmadım. Fakat yine de hikayenin aktarımı standartların altına düşmüş olsaydı bu kadar hoşuma gitmezdi.



Collingwood ailesi tatil için her yaz gittikleri göl kıyısındaki kasabaya giderler. Kızları Mari arkadaşı Paige ile birlikte vakit geçirirken bazı kötü adamlara rastlar ve başına gelmedik kalmaz. Kızlarının geceyi arkadaşında geçireceğini düşünen ailesi de kızlarının başına gelenden habersizdir. Sözkonusu kötü adamlar geceyi geçirmek için Collingwood ailesinden yardım isterler ve ailemizin evine kabul edilirler. Ancak gecenin ilerleyen saatlerinde Mari’nin haşat olmuş bir vaziyette evine ulaşması dengeleri değiştirecektir. Artık kurban bizim kötü adam bildiğimiz talihsiz gruptur.



Hollywood standartlarına göre değerlendirildiğinde, karşımızda bir yeniden çevrim olmasına karşın klişelere mahal vermemiş, özgün senaryosunu iyi değerlendirmiş ve birçok açıdan iyi kotarılmış bir film var.

Filmin Resmi Web Sitesi
Filmin Fragmanı
Filmin IMDB Sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

Sende düşünceni paylaşmak ister misin?