10 Eylül 2010

After.Life (2009)



After Life konusu itibari ile işlenebilme potansiyeli çok yüksek olan ve bir çok farklı aktarıma el veren bir film aslında. Altmetnine sayısız filozofik önermeyle birlikte baskın olarak varlık arayışı çok başarılı bir şekilde yedirilebilir, tabi üzerinde ciddi olarak çalışılırsa.





Gel gör ki, senaryoda da parmağı olan filmin yönetmeni Agnieszka Wojtowicz-Vosloo -artık aceleye falan mı getirdi bilmiyorum- çok daha başarılı bir yapıt çıkarmaya el veren bu senaryonun tüm potansiyelini filme yansıtamamış. En başta daha gerçekçi oynayabilecek oyuncularla çalışıp, sonra da kurguyu çizgisel anlatımdan biraz olsun kurtarabilseymiş şu an film için çok daha farklı bir yazı yazıyor olabilirdim.






Seyrederken, "iyi bir senaryo böyle ziyan edilemez" düşüncesinden olsa gerek, her saniye bir patlama bekledim. Her an "acaba yönetmen sağ gösterip sol vurmuş mudur?" şeklinde optimist tavırlar içerisinde, filmin bir noktadan sonra etkileyici hale geleceğine dair boş bir inanç vardı içimde. Lakin film geldiği gibi gitti, başladığı gibi bitti...


Filmin Resmi Web Sitesi
Filmin Fragmanı
Filmin IMDB Sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

Sende düşünceni paylaşmak ister misin?