16 Eylül 2010

Ses (2010)



Türk Sineması özellikle son yıllarda korku türünde birbiri ardına yapımlara imza atarken, hala gerçekten korkunç denebilecek bir film yapamamış olsa da en azından korku filmi adı altında komik olmayan filmler yapmaya başladı sanırım. Bu da bir ilerleme sayılır. Ses sanırım benim karşılaştığım korku filmi adı altında yapılıp da komik olmayan ilk Türk yapımı film. Komik olmayışının nedeni belkide senaryosunun sinema yazarlarından Uygar Şirin tarafından kaleme alınmış olmasıdır.





Ses için iyi bir film denemez. Fakat iyi olmayışı tamamıyla tutarsızlığından kaynaklanıyor. En göze batan kötü yanı ise adıyla çelişecek derecede kötü bir ses kurgusunun olması. Film hakkında daha önce okuduklarımdan dolayı özellikle korkutmak için kullandığı tek unsurun "ses" unsuru olduğunu biliyordum. Fakat bu konuda kötü bir iş çıkarmış olması biraz hayal kırıklığı yarattı.



Bunun dışında Selma Ergeç'in performansı film boyunca sürekli gidip geliyor. Bir sahne geliyor, gerçekten kendisinden beklemediğim, iyi bir performans görüyorum, hemen ardından bir diğer sahne de inandırıcılıktan da uzaklaşarak performansını düşürüyor. Selma Ergeç'e eşlik eden Mehmet Günsür'ün performansı ise kendi standartları dahilinde. Olağanüstü bir oyunculuk görmediğim gibi, kendisinden beklemediğim derecede kötü bir performansla da karşılaşmadım.



NOT: Şunu da atlamadan geçemeyeceğim, filmin jeneriğinde kullanılan Şebnem Ferah'ın "Mülteci" isimli şarkısını çok severim, lakin bu filme pek gitmemiş sanki.


Filmin Resmi Web Sitesi
Filmin Fragmanı
Filmin IMDB Sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

Sende düşünceni paylaşmak ister misin?