17 Ekim 2010

Machete (2010)



Robert Rodriguez’in B sınıfı istismar filmlerine olan takıntısı malum. En son Tarantino ile yaptığı ortak çalışma Grindhouse’ta Planet Terror filminin yönetmen koltuğunda görmüştüm kendisini. Tarantino’yla iyi bir ikili oluşturmuşlardı kanımca. Hem Planet Terror’ü hem de Tarantino yönetimindeki Death Proof’u büyük keyifle izlediğimi hatırlıyorum. Machete de,  Grindhouse projesi için yapılmış sahte fragmanlardan biriydi aslına bakarsanız. Ardından yoğun bir istek sözkonusu oldu sanırım.




Bu sefer Rodriguez Machete filmi için yönetmen koltuğunu Ethan Maniquis ile paylaşıyor. İyi bir seyirlik, keyifli bir aksiyon olduğu doğru. Ama Rodriguez’in kuleyi yükseltmek için bir taş daha koyduğu söylenemez. Gerçi bu tip bir kaygıyla çektiği bir film olduğunu da düşünmüyorum.  Bu yüzden izlerken eleştirel bir gözle bakmak yerine alacağım keyfe odaklandım.



Oyuncu kadrosu ise son derece popüler isimlerden oluşuyor.  Aslında başrolü canlandırması için Danny Trejo  ismi daha film ortaya çıkmadan yıllar önce belliymiş. Yönetmen Machette’nin ilhamını Trejo’nun Desperado’daki performansından almış. Bunun dışında Jessica Alba, Robert DeNiro, Don Johnson, Michelle Rodriguez ve ilginçtir ki Lindsay Lohan kadrodaki diğer isimler. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Sende düşünceni paylaşmak ister misin?