12 Nisan 2010

The Hills Have Eyes (2006)


Yeniden çevirimlerin fiyaskoyla sonuçlanmasına alışmış birisi olarak Hills Have Eyes’ı izlemeye başladığımda da bir önyargı sözkonusuydu açıkçası. Korkunun ustalarından Wes Craven’ın 1977 yılında çektiği aynı adlı filmin reprodüksyonu niteliğindeki film Alexandre Aja yorumuyla da hiç fena olmamış aslına bakarsanız. Özellikle müzik gerilimi arttırma konusunda çok başarılı kullanılmış.





Filmin tamamı New Mexico çölünde geçiyor. Amerikan Hükümetinin zamanında bir takım nükleer denemeler yaptığı bu çölde, yine bu nükleer denemelerden etkilenerek insan eti ile beslenen mutantlar yaşamaktadır. Gidecekleri yere çöl yolunu kullanarak varmayı planlayan ailemizin arabasının tamda çölün ortasında lastiğinin patlaması sonucu korkunç olaylar ardı ardına gelmeye başlar.



Filmin geneline hakim olan çaresizlik havası ortamla çok iyi desteklenmiş. Karakterler ise son derece başarılı oluşturularak doğru oyuncu seçimiyle bu başarı daha da artırılmış. Özellikle giriş jeneriğinde kullanılan müzik ve eski tv görüntüleri benim özellikle hoşuma giden ayrıntılardan biriydi. Kısacası izlemeye değer bir yapım var karşımızda, haa bir de unutmadan Lost dizisinden de tanıdığımız Emile de Ravin’in performansı takdire şayan.

Filmin Resmi Web Sitesi
Filmin Fragmanı
Filmin IMDB Sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

Sende düşünceni paylaşmak ister misin?