16 Mayıs 2010

Triangle (2009)



Uzun zamandır iyi bir film izlememiştim. Bu yüzden Triangle ilaç gibi geldi sanırım. Filmin isminin bermuda şeytan üçgenine bir gönderme olduğunu düşünmekle beraber denizin ortasında ıssız bir gemide geçen en iyi filmlerden biri olduğunu söyleyebilirim.




Aynı yolun yolcularından olan Ghost Ship’i hiç beğenmemiştim mesela, fakat Triangle belki çok özgün olmasa da, gerek kurgusu, gerekse hiçbir şeyi havada bırakmayan senaryosu açısından son derece başarılı. Öyle ki filmi bitirdikten sonra kendinizi bir yap-boz’u çözmüş gibi hissediyorsunuz.
Yaratılan atmosfere ve film boyunca devam eden zaman oyunlarına bayıldım. Tanıdık simalar yerine pek duyulmamış oyuncuların kullanılması da başarılı bir tercih olmuş.  Bunun yanı sıra filmin kötü olarak değerlendirebileceğim tek handikapı, neredeyse ortalarına kadar ser verip sır vermeyen film sonlara doğru biraz tahmin edilebilir hale geliyor sanki.



Bir yandan da düşünüyorum; acaba çok uzun zamandır, özellikle korku-gerilim türünde çok kötü örnekler izlediğim için standartları düşürmüş olabilir miyim? Diye. Fakat yine de şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Film birçok örneğine göre üst sıralara yerleşebilecek bir yapım. Hoş vakit geçireceğinizden eminim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sende düşünceni paylaşmak ister misin?