10 Haziran 2010

Bandidas (2006)



Bandidas’ı tanımlarken kullanabileceğim sıfatlardan en güçlüsü ve filmin niteliğine dahil en genel bilgiyi verebilecek olanı “eğlenceli” sanırım. Komedi’nin Meksika soslu halini, iki İspanyol güzeliyle katmerleyip sunarsan ortaya “eğlenceli” sıfatını hak edecek bir yapım çıkmaması imkansız.




Avrupa da eğitim görmüş Sara Sandoval (Selma Hayek) ve Meksikalı bir köylü kızı olan Maria Alvarez (Penelope Cruz)’in yollarının banka soyguncusu olmak zorunda kaldıkları için kesiştiği filmde sinema tarihinin en seksi soyguncularını iş üstünde görüyoruz. Film tamamen, aralarında dağlar kadar fark olan iki kadını birleştiren tek bir ortak nokta üzerinde duruyor; ortak düşman! Öyle aldatan bir sevgili falan değil, dolandırıcı bir iş adamı.



Her ne kadar kadrosunda Luc Besson gibi bir ismi barındırsa da bu filme öyle ağır sanat eleştirileriyle yaklaşmak pek adil olmaz sanırım. Bu film başta da belirttiğim gibi başrol oyuncuları olan iki kadın üzerine odaklanmış, eğlendirsin diye yapılmış, seyirliği keyifli bir aperatif olarak değerlendirilebilir. Zaten Luc Besson yapımcı hanesine ve senaryonun altına atmış imzasını. Yönetmen olarak filmde yer almadığından kendisine özgü tarzını bu filmde aramamak lazım.


0 yorum:

Yorum Gönder

Sende düşünceni paylaşmak ister misin?