28 Ağustos 2010

Salt (2010)



Hani böyle bazen, biriyle tanışırsın, her şey çok güzel gider, birlikteyken çok hoş vakit geçirir, eğlenirsin, ama sonra tam ayrılma zamanı geldiğinde bir çift laf eder de bütün geçirilen zamanı piç eder ya; İşte Salt böyle bir film.




Sonuna kadar seni hapsedip, ekrana kilitlemeyi başardığı bir aksiyon var ortada ama filmin sonu tırt! Böyle tüm film gözünde büyüyüp, olay örgüsü kördüğüm oluyor, hafiften çok mantıklı çözümlerle yavaştan açıklığa kavuştuğunu düşünüyorsun, filmin sonuna yaklaşırken kendi kendine “Şimdi öyle bir yere bağlayacaklar ki, ağzım açık bakacağım” demeye hazırlanıp, yapımı takdir etmek üzere olduğunu düşünmene karşın, sonu gördükten sonra şişen balonun havası sönüyor deyim yerindeyse.



Tamam anladık, devam filmine malzeme bırakmak istiyorsun ama bu kadar da boşlukta ve cevapsız bir son, filmin son 10 dakikasına kadar yarattığın çok zekice oluşturulmuş gibi gözüken puzzle’a yakışmıyor senarist Kurt Wimmer!



Ve Philip Noyce, sana da bir çift sözüm var! Rabbit-Proof Fence gibi kaliteli bir filmin yapımcılığını üstlenmiş biri olduğunu fark etmemle, bu derece gözüme girmişken, Salt’un yönetmeni olaraktan, “bu film böyle bitmemeli” diyip isyan edemedin mi?!!



Not: Angelina Jolie'ye ajan rolleri çok yakışıyor, ilk Wanted'da farketmiştim.


Filmin Resmi Web Sitesi
Filmin Fragmanı
Filmin IMDB Sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

Sende düşünceni paylaşmak ister misin?