12 Eylül 2010

Frozen (2010)



Çok öncelerden fragmanını görüpte uzun zamandır sabırsızlıkla beklediğim filmlerdendi Frozen. Ve gerçekten beklediğime de değmiş. Zaten gerilim türünün tek mekanda geçmesine ve kısıtlanmışlık duygusu hissettirmesine bayılan biri olarak Frozen'ı izlemeye büyük bir iştahla başladım. Fakat film sadece benim beklentilerimi karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda farklı duyguları da sözkonusu gerilimin içine katıştırarak adeta bir ziyafet çekiyor.





İnsanoğlunun doğa karşısındaki çaresizliğini ele alan film, 3 arkadaşın kayak yapmaya gittikleri dağdaki teleferikte  mahsur kalmalarını konu alıyor. Dondurucu soğuk, doğanın tehlikeli yaratıkları ve kendi vicdanlarıyla savaşmak zorunda olan üç gencin, tüm bu savaşı acil olarak vermesi gerekiyor. Zira dondurucu olan soğuk gerçekten de dondurucu! Öyle ki yazın son demlerini yaşadığımız şu zamanlarda, izlerken ben bile ürperdim...



Filmin en çok hoşuma giden taraflarından birisi de, gençlerin mahsur kaldıkları teleferikte aralarında geçen diyaloglardı. Bu diyaloglar öylesine doğal oluşturulmuş ki, film boyunca kesinlikle sırıtmıyor. Diyalogların dahil olduğu konular ise filmi yazan ve yöneten Adam Green'in gerçekten böyle bir durumda olan insanların nelerden bahsedeceğini çok iyi araştırdığını gösteriyor.



Sonuç olarak çok iyi oluşturulmuş karakterlerin dahil edildiği yüksek gerilimli bir hikayeyi kurgu olduğunu unutturacak denli doğal oyunculuklar ve iç hesaplaşmalar ile birlikte sunan kaliteli bir popcorn sineması var karşımızda.

Filmin Resmi Web Sitesi
Filmin Fragmanı
Filmin IMDB Sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

Sende düşünceni paylaşmak ister misin?